top of page

U KAN BIJ ONS TERECHT VOOR

EEN BREED SCALA AAN BEHANDELINGEN.

Bacteria.png

Tandvleesontsteking

Tandvleesontsteking of parodontitis treft ongeveer 35% van de volwassenen. Bloedend tandvlees is vaak het eerste teken. Bacteriën in de plaque veroorzaken een ontsteking van tandvlees en – in een verder gevorderd stadium – van het kaakbot. De tanden verliezen zo hun steun in de kaak. Ontsteking van het tandvlees met botverlies rondom de tanden noemt men "parodontitis". Het is belangrijk het tandvlees regelmatig te laten nakijken omdat parodontitis vaak ongemerkt en zonder pijn ontstaat.

Dental Implant.png

IMPLANTATEN

Tandimplantaten kunnen gebruikt worden om verloren gegane tanden te vervangen. Een tandimplantaat wordt in het kaakbot ingeplant en zal na enige tijd vastgroeien. Daarna maakt uw tandarts een tandkroon die het gevoel van een eigen tand sterk benaderd. De mogelijkheden voor tandvervanging zijn met de moderne implantologie zeer uitgebreid: van het vervangen van 1 enkele tand tot een volledige tandenboog.

Dentist.png

BOTRECONSTRUCTIE

EN SINUSLIFT

Als er onvoldoende botvolume is om een implantaat te plaatsen, zijn er manieren om het kaakbeen opnieuw op te bouwen. Deze reconstructies gebeuren onder lokale verdoving met een mix van kunstbot en natuurlijk bot uit de mond. Botherstel kan zowel in hoogte als in breedte op een veilige en betrouwbare manier gebeuren zonder bot te halen uit de heup of schedel. Zowel bij een smalle kaak als onder een uitgezakte sinus kan zo - mits een voorbereidende ingreep - toch met implantaten gewerkt worden.

Dental Support.png

L-PRF

Leukocyte-and Platelet-Rich Fibrin of kortweg L-PRF is een geoptimaliseerde bloedklonter. Na een bloedafname worden tubes 12 minuten gecentrifugeerd tot zich een stevige, 100% autologe fibrineklonter vormt met witte bloedcellen en gestimuleerde bloedplaatjes. Gedurende 7 dagen komen uit de klonter verschillende groeifactoren vrij met een snellere, vlottere heling als resultaat.

Whitening Touch Up Pen.png

TERUGTREKKEND TANDVLEES

Als het tandvlees terugtrekt, komt het worteloppervlak van de tand bloot te liggen. Vaak ligt een traumatische poetstechniek of een malpositie van de tand aan de basis van dit probleem. Dit kan een esthetisch probleem zijn, is soms moeilijk te poetsen of zorgt voor tandgevoeligheid. Een zogenaamde recessie kan met een chirurgische correctie hersteld worden als de steunweefsels van de tand gezond zijn.

Bright Tooth.png

Tandvleescorrectie

Gaande van het corrigeren van uw tandvlees om een symmetrische glimlach te creëren tot het weghalen van tandbot om een vulling goed te laten aansluiten of het verwijderen van een lipbandje. Ook herstel van de zachte en harde weefsels rondom de tanden valt hieronder.

Sensitive Tooth.png

REgeneratieve

chirurgie

Door te werken met kunstbot of gel die botaanmaak stimuleert, kan in sommige gevallen het verloren gegane bot rondom tanden geregenereerd worden. Op deze manier verbeteren we de prognose van de tand in kwestie.

Tooth Extraction.png

(chirurgische)

extracties

Tanden die onherstelbaar zijn of afgebroken zijn worden verwijderd met aandacht voor botbehoud. Dit is belangrijk als er in de toekomst overwogen wordt met implantaten te werken.

Bad Breath.png

slechte adem

De oorzaak van een ademgeur ligt in de meerderheid van de gevallen in de mond. Een juiste diagnose en behandeling op maat geven op korte termijn een verbetering van deze klachten.

bottom of page